thisisengineering-raeng-TXxiFuQLBKQ-unsplash

Wetenschappelijke stages

Onze afdeling Onderzoek & Innovatie (O&I) werkt nauw samen met de Vakgroep Psychiatrie van het Amsterdam UMC. Onze onderzoeken zijn vooral gericht op angst, depressie, bipolaire stoornissen, ouderen en de relatie tussen psychiatrische en lichamelijke klachten.

O&I is nauw betrokken bij een aantal grootschalige, langdurige observationele studies. Voorbeelden zijn de Nederlandse Studie naar Depressie en Angst (NESDA), de Netherlands Obsessive Compulsive Disorder Association (NOCDA) en de Nederlandse Studie naar Depressie bij Ouderen (NESDO). Daarnaast neemt de afdeling actief deel aan nationale en internationale projecten, zoals RADAR (dat onderzoekt of apps en fitbit symptomen van depressie kunnen herkennen ), MARIO (over de veerkracht van kinderen met depressieve of bipolaire ouders) en OPERA (een studie die depressie monitort bij gebruik en afbouw van antidepressiva).

Onze onderzoekers begeleiden veel studenten tijdens hun wetenschappelijke stage. Als je interesse hebt in een stage bij ons, kunnen we een stageopdracht voor je zoeken die past bij je interesses, bij de doelen van je studie, je opleidingsniveau en vaardigheden en bij de duur van de stage. Hebben we dat gevonden, dan volgt een gesprek met de onderzoeker. Als dit gesprek leidt tot een concreet en gezamenlijk onderzoeksplan, volgt een stagecontract. Er zijn voor de student geen vergoedingen gekoppeld aan wetenschappelijke stages.

Contact

Heb je interesse? Neem dan contact op met de stagecoördinator Bianca Lever-van Milligen:
b.lever-vanmilligen@ggzingeest.nl