Ga naar de inhoud

Opleiding tot verpleegkundige – mbo regulier

Wil jij van betekenis zijn voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn? Word dan verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Afhankelijk van je vooropleiding kun je de reguliere route van 4 jaar of de verkorte route van 2,5 jaar volgen.

We werken nauw samen met het ROC Amsterdam, waar een speciale Academie voor Psychiatrie is. Dit betekent dat je tijdens je opleiding direct meer leert over het werken met mensen met psychiatrische problematiek. De inhoud van de opleiding wordt in samenwerking met ggz-instellingen vormgegeven.

Opleiding tot verpleegkundige – mbo regulier

Opleiding tot verpleegkundige (mbo)

Hoelang duurt de opleiding?

De opleiding duurt 4 jaar. Je begint met een beroepsvoorbereidende periode van 5 maanden, waarin je naar school gaat en één of twee dagen per week stage loopt op een van onze klinieken. Het theoretische deel van de mbo-opleiding vindt plaats bij het ROC Amsterdam, academie voor psychiatrie. Tijdens deze periode loop je stage op de afdeling waar je ook je eerste praktijkleerjaar gaat doen.

Daarna werk je 32-36 uur per week, inclusief je schooldagen. Het praktijkgedeelte van de opleiding vindt plaats op drie verschillende afdelingen in onze klinieken. Zo krijg je brede ervaring met mensen met verschillende psychiatrische ziektebeelden.

Opleiding tot verpleegkundige (mbo)

Wanneer kom je in aanmerking voor de opleiding?

Om in aanmerking te komen voor de reguliere mbo-opleiding verpleegkunde heb je het volgende nodig:

  • vmbo-theoretische leerweg / mavo
  • Een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo

Opleiding tot verpleegkundige (mbo)

Vergoeding

Tijdens de beroepsvoorbereidende periode werk je nog niet op een afdeling en ontvang je een leerovereenkomst. De eerste vijf maanden krijg je een stagevergoeding. Na deze 5 maanden ga je in de praktijk werken en krijg je een leer-arbeidsovereenkomst. Je wordt ingeschaald in het eerste praktijkleerjaar van de cao ggz. Elk jaar stijgt je salaris met één periodiek.

Hiernaast worden je collegegeld en boeken volledig vergoed. Ook je lesdagen worden vergoed, en je krijgt 12 dagen per jaar om te besteden aan studie en leren. Vanaf het tweede jaar krijg je bovendien intervisie aangeboden om je verder te ondersteunen in je opleiding en professionele ontwikkeling.

De aanmelding is nu open

Ga naar de vacature en solliciteer!

Dit zijn de

Opleiders

Vragen? Neem dan contact op met onze opleiders.

Opleider

Ina de Boer

06-819 04 399
I.deboer@ggzingeest.nl

Praktijkbegeleider

Ap de Ree

06-396 17 529
a.deree@ggzingeest.nl

Praktijkbegeleider

Robin Janssen

06-386 14 793
r.jansen@ggzingeest.nl