Ga naar de inhoud

Begeleider/­verpleegkundige – mbo

Als begeleider bij GGZ inGeest bied je cliënten structuur en zorg. Je begeleidt, observeert en signaleert veranderingen in hun fysieke en mentale gesteldheid. Dat doe je niet alleen, maar met een multidisciplinair team van specialisten, verpleegkundigen en begeleiders. Binnen dat team maken jouw observaties het verschil.

Begeleider/­verpleegkundige – mbo

Begeleider/verpleegkundige mbo

Wat je doet

Als begeleider of verpleegkundige mbo bij GGZ inGeest werk je altijd samen. Dit doe je op één van onze klinieken. Je speelt een belangrijke rol binnen het behandelteam. Je biedt directe ondersteuning aan onze cliënten bij dagelijkse activiteiten zoals persoonlijke verzorging, maaltijden en sociale activiteiten.

Je observeert het gedrag en de emotionele toestand van onze cliënten en rapporteert veranderingen aan het behandelteam. Dit helpt bij het evalueren van de voortgang en het aanpassen van behandelplannen. Daarnaast voer je behandelplannen uit die zijn opgesteld door psychiaters, psychologen en andere zorgverleners. Dit omvat onder andere het ondersteunen van therapieën, groepsactiviteiten en het toezien op medicatie-inname.

Naast deze zorgtaken voer je ook administratieve taken uit, zoals het bijhouden van cliëntendossiers en het plannen van afspraken.

Begeleider/verpleegkundige mbo

Uren verdelen

Het is mogelijk om je uren te verdelen tussen verschillende clusters en locaties. Je zou je uren kunnen verdelen over meerdere klinieken, meerdere teams of bijvoorbeeld een FACT-team en een kliniek.

Mocht je graag een afwisselende werkplek willen, dan is de flexpool wellicht iets voor jou. Ga naar de vacature van flexpool begeleider of verpleegkundige via de knop hieronder.

Begeleider/verpleegkundige mbo

Verschil mbo en hbo

Bij GGZ inGeest maken we geen onderscheid tussen verpleegkundigen niveau 4, niveau 5 of niveau 6. Als begeleider of verpleegkundige draag je altijd verantwoordelijkheid voor herstelgerichte zorg.

Er zijn wel verschillen in doorgroeimogelijkheden voor mbo- en hbo-verpleegkundigen. Als mbo-verpleegkundige kun je bij ons werken in onze klinieken. Als hbo-begeleider of verpleegkundige kun je zowel in de kliniek, bij FACT, als op onze poliklinieken werken. Dit betekent dat je zowel klinische zorg als ambulante zorg kunt verlenen.

Daarnaast is het voor een hbo-verpleegkundige mogelijk om de opleiding tot verpleegkundig specialist te volgen. Nieuwsgierig naar deze opleiding? Ga voor meer informatie naar de pagina via de knop hieronder.

Begeleider/verpleegkundige mbo

Onze doorgroeimogelijkheden

GGZ inGeest biedt verschillende opleidingen om verpleegkundige te worden. De toelatingseisen tot de opleidingen verschillen van elkaar en vind je op de pagina met opleidingen. Of ga direct naar de vacatures via vacatures onderaan deze pagina.

Vragen over dit vakgebied?