Ga naar de inhoud

Opleiding tot gz-psycholoog

Ben je een afgestudeerd psycholoog en heb je de wens om je te specialiseren in de geestelijke gezondheidszorg? Dan is onze opleiding tot gz-psycholoog iets voor jou. Deze veelzijdige opleiding combineert praktijkervaring met theoretische kennis, waardoor je een stevige basis legt om te werken als regiebehandelaar in de ggz.

Heb je interesse om de opleiding bij ons te volgen? Dan verwelkomen we je graag als basispsycholoog binnen onze organisatie. Op dit moment is het alleen mogelijk om in de opleiding te stromen als medewerker bij GGZ inGeest.

 

Opleiding tot gz-psycholoog

Opleiding tot gz-psycholoog

Hoelang duurt de opleiding?

De opleiding duurt minimaal 2 jaar, we combineren praktijkervaring met cursorisch onderwijs dat gemiddeld 4 uur per week in beslag neemt.

Bij ons werk je 3-4 dagen per week aan behandeling en diagnostiek van mentale stoornissen, terwijl je op één dag per week onderwijs volgt bij de RINO Amsterdam. Dit biedt jou een uitgebalanceerde mix van praktijk en theoretische kennis, essentieel voor jouw groei als gz-psycholoog.

Opleiding tot gz-psycholoog

Gevarieerde opleidingsplekken

We leiden je op binnen ons samenwerkingsverband met meer dan 20 instellingen in de regio Amsterdam en omgeving. Als onderdeel van ons streven naar een brede opleiding, werk je vanaf het komende jaar (2025) ook een jaar bij een andere instelling, wat je een breder perspectief en waardevolle ervaring biedt.

Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een BIG-registratie art. 3 Wet BIG, waarmee je jouw bekwaamheid als gz-psycholoog officieel erkend ziet. Daarnaast opent deze registratie de deur naar verdere specialisatie, zoals de opleiding tot klinisch (neuro)psycholoog.

 

Opleiding tot gz-psycholoog

Opleidingsplekken en vergoeding

We hebben gemiddeld twaalf opleidingsplekken per jaar beschikbaar. De selectiegesprekken vinden één keer per jaar plaats, meestal aan het einde van de lente of het begin van de zomer.

Tijdens jouw opleiding tot gz-psycholoog voorzien we je van een leerarbeidsovereenkomst. De kosten van het cursorisch onderwijs worden door ons vergoed en een deel van dit onderwijs vindt binnen werktijd plaats, zodat je jouw studie optimaal kunt combineren met je werk bij GGZ inGeest.

Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een BIG-registratie art. 3 Wet BIG, waarmee jouw bekwaamheid als gz-psycholoog officieel wordt erkend. Daarnaast opent deze registratie de deur naar verdere specialisatie, zoals de opleiding tot klinisch (neuro)psycholoog.

 

Dit zijn de

Opleiders

Vragen? Neem dan contact op met ons secretariaat.

020-788 4666
opleiding.psychiatrier@ggzingeest.nl

Opleider

Prof. dr. Patricia van Oppen

Praktijkopleider

Dr. Willemijn Scholten