Ga naar de inhoud

Opleiding tot verpleegkundige – hbo verkort

Wil jij graag het verschil maken voor mensen in de psychiatrie? Ben jij iemand die nieuwsgierig is naar de beweegredenen van anderen? En wil je het liefst een studie waarin praktijk en theorie dicht bij elkaar staan? Word dan verpleegkundige in de ggz. GGZ inGeest biedt je de hbo verpleegkundige aan. Dit gebeurt in samenwerking met een hogeschool.

Opleiding tot verpleegkundige – hbo verkort

Opleiding tot verpleegkundige (hbo)

Hoelang duurt de opleiding?

De verkorte opleiding duurt 3 jaar, je stroomt in het 2e jaar van de reguliere opleiding in. Het theoretische deel van de duale hbo-opleiding vindt plaats op de Hogeschool van Amsterdam. Ben je goed in het plannen en organiseren van je eigen leerproces? Dan bieden we je ook de mogelijkheid om de flexibele deeltijdroute te volgen aan de inHolland Hogeschool of de Hogeschool van Utrecht. Het praktijkgedeelte van de opleiding vindt plaats op twee verschillende afdelingen in onze klinieken en in het laatste jaar binnen een van onze FACT-teams. Zo doe je een brede ervaring op met mensen die verschillende psychiatrische ziektebeelden hebben. Voor zowel de duale- als de flexibele deeltijdvariant krijg je een werk- en praktijkbegeleider toegewezen.

Opleiding tot verpleegkundige (hbo)

Wanneer kom je in aanmerking voor de opleiding?

Om in aanmerking te komen voor de verkorte hbo-opleiding verpleegkunde heb je een afgeronde opleiding:

  • mbo verpleegkunde.
  • hbo social work, profiel zorg, afstudeerrichting ggz-agoog.
  • hbo toegepaste psychologie.
  • hbo sociaal pedagogisch hulpverlener.
  • hbo maatschappelijk werk en dienstverlening.
  • Of een hbo of wo-opleiding vergelijkbaar met bovengenoemde opleidingen.

Opleiding tot verpleegkundige (hbo)

Vergoeding

Voor studenten die jonger zijn dan 21 jaar wordt een vergoeding verstrekt die gelijkstaat aan het salaris van het tweede praktijkleerjaar, zoals vermeld in de cao ggz Hoofdstuk 8. Ben je ouder dan 21 jaar, dan ontvang je het minimumloon als dit hoger is dan de praktijkleerjaarvergoeding. Als je in bezit bent van een mbo-niveau 4 diploma in verpleegkunde, word je ingeschaald in schaal 40.

Wanneer je doorgaat naar het tweede jaar ontvang je een salaris dat gelijkstaat aan het derde praktijkleerjaar cao ggz, voor het derde leerjaar geldt een salaris dat gelijkstaat aan het vierde praktijk leerjaar cao ggz enzovoorts. Indien je ouder bent dan 21 jaar, ontvang je het minimumloon als dit hoger is dan de vergoeding voor het praktijkleerjaar.

Daarnaast worden je collegegeld en boeken volledig vergoed. Ook je lesdagen worden vergoed, en je krijgt 12 dagen per jaar om te besteden aan studie en leren. Vanaf het tweede jaar krijg je bovendien supervisie aangeboden om je verder te ondersteunen in je opleiding en professionele ontwikkeling.

De aanmelding is nu open

Ga naar de vacature en solliciteer!

Dit zijn de

Opleiders

Vragen? Neem dan contact op met onze opleiders.

Opleider

Ina de Boer

06-819 04 399
I.deboer@ggzingeest.nl

Praktijkbegeleider

Ap de Ree

06-396 17 529
a.deree@ggzingeest.nl

Praktijkbegeleider

Robin Janssen

06-386 14 793
r.jansen@ggzingeest.nl