Ga naar de inhoud

Basispsycholoog

Als basispsycholoog bij GGZ inGeest ben je sterk verbonden met de academische wereld. Zo blijf je niet alleen op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en behandelingen, maar draag je ook bij aan de ontwikkeling van de mentale gezondheidszorg. Je werkt samen met onderzoekers en clinici uit verschillende disciplines, zodat je jouw kennis en ervaring in kunt zetten voor baanbrekend onderzoek en innovatieve behandelingen.

Basispsycholoog

Basispsycholoog

Wat je doet

Als basispsycholoog voer je intakegesprekken, neem je psychologische tests af bij cliënten en stel je behandelplannen op onder supervisie van ervaren gz-psychologen of klinisch psychologen. Daarnaast bied je individuele en groepstherapieën aan cliënten met uiteenlopende psychische problemen, waarbij je nauw samenwerkt met het behandelteam om de beste zorg te bieden.

Basispsycholoog

Is het mogelijk om mijn uren te verdelen over verschillende locaties?

Ja dit is mogelijk. Je zou je uren kunnen verdelen over meerdere klinieken, meerdere teams of bijvoorbeeld een FACT-team en een kliniek.

Basispsycholoog

Welke ontwikkelings­mogelijkheden zijn er?

Uniek bij GGZ inGeest is het ontwikkeltraject, dat wij al onze basispsychologen aanbieden. Tijdens het ontwikkeltraject doorlopen basispsychologen verschillende fasen, waarin ze kennismaken met de organisatie, de basisvaardigheden van het vak leren en verdieping vinden in specifieke behandelmethoden. Denk hierbij aan een basiscursus in cognitieve gedragstherapie (CGT), trainingen in suïcidepreventie en conflicthantering, en het opdoen van kennis over het zorgproces en de administratie.

Belangrijk in ons ontwikkeltraject is de nauwe begeleiding van basispsychologen door ervaren gz-psychologen. Deze werkbegeleiding is essentieel voor het integreren van nieuwe kennis en vaardigheden in de dagelijkse praktijk. We investeren in zowel interne als externe scholingsmogelijkheden om ervoor te zorgen dat onze basispsychologen zich continu kunnen blijven ontwikkelen.

 

Basispsycholoog

Welke doorgroei­mogelijkheden zijn er?

Wat betreft doorgroeimogelijkheden zijn er binnen GGZ inGeest diverse carrièrepaden beschikbaar voor basispsychologen. Je kunt doorgroeien naar functies met meer verantwoordelijkheid en autonomie, zoals gz-psycholoog, waarbij je zelfstandig diagnoses stelt en behandelplannen opstelt. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor specialisatie binnen specifieke doelgroepen of behandelmethoden, evenals kansen om door te groeien naar leidinggevende posities binnen de organisatie.

Meer weten over onze opleiding tot gz-psycholoog? Ga naar de pagina via de knop hieronder.

 

Vragen over dit vakgebied?