Ga naar de inhoud

Opleiding tot klinisch psycholoog

Heb je een BIG-registratie als gz-psycholoog? Ben je zelfstandig, neem je initiatief en heb je interesse in management en onderzoek? Vind je het een uitdaging om met complexe problematiek te werken in de ggz? Dan is de post-masteropleiding tot klinisch psycholoog iets voor jou.

Bij GGZ inGeest bieden we gemiddeld vijf opleidingsplekken per jaar aan. Zowel interne als externe kandidaten komen in aanmerking voor een plek. Daarnaast bieden we één keer per vier jaar een opleidingsplek aan voor een klinisch neuropsycholoog. In 2025 zal er weer een plek beschikbaar zijn.

Opleiding tot klinisch psycholoog

Opleiding tot klinisch psycholoog

Hoelang duurt de opleiding?

De opleiding tot klinisch psycholoog duurt 4 jaar en is een vervolgopleiding op specialistisch niveau voor gezondheidszorgpsychologen. Tijdens de opleiding ga je dieper in op het kunnen stellen van diagnoses en het behandelen van complexe stoornissen.

Opleiding tot klinisch psycholoog

Gevarieerde opleidingsplekken

Bij GGZ inGeest werk je 27 uur per week aan het stellen van diagnoses en indicaties, vaak bij complexe problematiek. Je voert verschillende psychotherapeutische behandelingen uit, waaronder langer durende behandelingen, volgens erkende referentiekaders. Daarnaast doe je wetenschappelijk onderzoek en voer je managementtaken uit.

Je krijgt supervisie van erkende supervisoren, gemiddeld 6 uur per week. Eén dag per week volg je onderwijs bij de RINO (Regionale Instellingen voor Nascholing en Opleiding in de GGZ).

Als je de opleiding met succes afrondt, ontvang je een BIG-registratie art. 14 Wet BIG.

Opleiding tot klinisch psycholoog

Opleidingsplekken en vergoeding

We hebben gemiddeld 5 opleidingsplekken per jaar. Zowel kandidaten van binnen als buiten de organisatie komen in aanmerking voor een opleidingsplek. Hiernaast bieden wij eenmaal per vier jaar één opleidingsplek aan voor een klinisch neuropsycholoog. In 2025 zal er een plek beschikbaar komen.

Tijdens jouw opleiding tot gz-psycholoog krijg je een leerarbeidsovereenkomst. We vergoeden de opleidingskosten van het cursorisch onderwijs. Daarnaast vindt het cursorisch onderwijs gedeeltelijk binnen werktijd plaats. Wanneer je klaar bent kun je binnen GGZ inGeest als klinisch psycholoog aan de slag. We zijn een grote geestelijke gezondheidszorg (ggz) instelling met diverse mogelijkheden voor het werken met complexe problematiek.

Dit zijn de

Opleiders

Vragen? Neem dan contact op met ons secretariaat.

020-788 4666
opleiding.psychiatrie@ggzingeest.nl

Praktijkopleider

Dr. Sigfried Schouws

Praktijkopleider

Drs. Eline Eigenhuis

Praktijkopleider

Drs. Jetske Emmelkamp