Ga naar de inhoud

Psychiater

Als psychiater bij GGZ inGeest ben je sterk verbonden met de academische wereld. Zo blijf je niet alleen op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en behandelingen, maar draag je ook bij aan de ontwikkeling van de mentale gezondheidszorg. Je werkt samen met onderzoekers en clinici uit verschillende disciplines, zodat je jouw kennis en ervaring in kunt zetten voor baanbrekend onderzoek en innovatieve behandelingen.

Psychiater

Psychiater

Wat je doet

Als psychiater bij GGZ inGeest komt je expertise tot zijn recht in een dynamische en ondersteunende werkomgeving. Je werkt in een multidisciplinair team van getalenteerde professionals en krijgt elke dag te maken met een uitdagende caseload en boeiende samenwerkingsmogelijkheden. Als psychiater neem je regelmatig deel aan teamvergaderingen, behandelplan toetsingen en casuïstiekbesprekingen binnen het behandelteam. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om de voortgang van de behandeling te bespreken, behandelplannen te evalueren en samen te werken aan de beste zorg voor de cliënten.

Als psychiater draag je ook bij aan kwaliteitsverbeteringsinitiatieven binnen GGZ inGeest, zoals het ontwikkelen van behandelrichtlijnen, het evalueren van behandeluitkomsten en het implementeren van evidence-based praktijken. Je kunt ook betrokken zijn bij klinisch onderzoek naar psychische stoornissen en behandelmethoden.

Psychiater

Uren verdelen

Ja dit is mogelijk. Je zou je uren kunnen verdelen over meerdere klinieken, meerdere teams of bijvoorbeeld een FACT-team en een kliniek.

Psychiater

Onze doorgroeimogelijkheden

Bij GGZ inGeest moedigen we continue professionele ontwikkeling aan. Of het nu gaat om supervisie, intervisie, onderwijs of onderzoek, we bieden ondersteuning en mogelijkheden voor groei, zodat je je vaardigheden kunt blijven ontwikkelen en uitdagen.

Of je nou beginnend psychiater bent of al verder in je carrière, je kunt altijd deelnemen aan supervisie en intervisie. Door supervisie verbeter je je klinische vaardigheden onder begeleiding van een ervaren supervisor. Intervisie is een vorm van collegiale consultatie waarbij psychiaters casuïstiek bespreken en van elkaar leren.

Ook kun je betrokken zijn bij het opleiden en trainen van psychiatrische stagiairs, arts-assistenten, verpleegkundigen en andere zorgverleners. Zo kun je colleges geven, klinische stages begeleiden en supervisie bieden aan professionals in opleiding.

 

Psychiater

Opleidingsbudget

Bij GGZ inGeest moedigen we continue professionele ontwikkeling aan. Daarom hebben wij een AMS  opleidingsbudget voor psychiaters beschikbaar bij een dienstverband van minimaal 24 uur of meer.Uit het AMS worden ook de registratiekosten en nascholing die nodig zijn voor herregistraties en vakliteratuur betaald.

Vragen over dit vakgebied?