Ga naar de inhoud

Opleiding tot verpleegkundige – hbo regulier

Wil jij graag het verschil maken voor mensen in de psychiatrie? Ben jij iemand die nieuwsgierig is naar de beweegredenen van anderen? En wil je het liefst een studie waarin praktijk en theorie dicht bij elkaar staan? Word dan verpleegkundige in de ggz. GGZ inGeest biedt je de hbo-verpleegkundige aan. Dit gebeurt in samenwerking met een hogeschool.

Verpleegkundigen overleggen bij GGZ inGeest

Opleiding tot verpleegkundige (hbo)

Hoelang duurt de opleiding?

De opleiding duurt 4 jaar en bestaat uit een propedeuse-, hoofd- en afstudeerfase. Hoe dit is ingericht is afhankelijk van de hogeschool waar je terechtkomt. Je werkt gedurende je opleiding minimaal 32 uur per week, waarvan één studiedag. In de praktijk krijg je een werk- en praktijkbegeleider toegewezen. De studiebelasting is per week ongeveer 20 uur, naast de uren die je op de afdeling werkt.

Meeting met begeleiders onderling behandelplannen

Opleiding tot verpleegkundige (hbo)

Wanneer kom je in aanmerking voor de opleiding?

Om in aanmerking te komen voor de reguliere hbo-opleiding verpleegkunde heb je een afgeronde opleiding:

  • vwo
  • havo
  • mbo-niveau 4
Sport therapie met een psychiater en verpleegkundige

Opleiding tot verpleegkundige (hbo)

Vergoeding

Voor studenten die jonger zijn dan 21 jaar, wordt tijdens de propedeuse een vergoeding verstrekt die gelijkstaat aan het salaris van het eerste praktijkleerjaar, zoals vermeld in de cao ggz hoofdstuk 8. Ben je ouder dan 21 jaar, dan ontvang je het minimumloon als dit hoger is dan de praktijkleerjaarvergoeding.

Als je in bezit bent van een mbo-niveau 4 diploma in verpleegkunde, word je ingeschaald in schaal 40. Met dit diploma kom je ook in aanmerking voor de verkorte hbo-verpleegkunde opleiding.

Na het afronden van de propedeuse ga je verder naar het tweede leerjaar, waarbij je een salaris ontvangt dat gelijkstaat aan het tweede praktijkleerjaar cao ggz, voor het derde leerjaar geldt een salaris dat gelijkstaat aan het derde praktijk leerjaar cao ggz enzovoorts. Indien je ouder bent dan 21 jaar, ontvang je het minimumloon als dit hoger is dan de vergoeding voor het praktijkleerjaar.

Daarnaast worden je collegegeld en boeken volledig vergoed. Ook je lesdagen worden vergoed, en je krijgt 12 dagen per jaar om te besteden aan studie en leren. Vanaf het tweede jaar krijg je bovendien supervisie aangeboden om je verder te ondersteunen in je opleiding en professionele ontwikkeling.

Begeleiders organiseren fietstochtje

De aanmelding is nu open

Ga naar de vacature en solliciteer!

Dit zijn de

Opleiders

Vragen? Neem dan contact op met onze opleiders.

Ina de boer verpleegkundige

Opleider

Ina de Boer

06-819 04 399
I.deboer@ggzingeest.nl

Ap de Ree begeleider

Praktijkbegeleider

Ap de Ree

06-396 17 529
a.deree@ggzingeest.nl

Robin Janssen begeleider

Praktijkbegeleider

Robin Janssen

06-386 14 793
r.jansen@ggzingeest.nl