Ga naar de inhoud

Begeleider/­verpleegkundige – hbo

Als begeleider bij GGZ inGeest bied je cliënten structuur en zorg. Je begeleidt, observeert en signaleert veranderingen in hun fysieke en mentale gesteldheid. Dat doe je niet alleen, maar met een multidisciplinair team van specialisten, verpleegkundigen en begeleiders. Binnen dat team maken jouw observaties het verschil.

Begeleider/­verpleegkundige – hbo

Begeleider/verpleegkundige hbo

Wat je doet

Bij GGZ inGeest zijn de werkzaamheden voor hbo-verpleegkundigen divers en variëren afhankelijk van het cluster waarin je werkt: klinieken, poliklinieken of FACT.

Begeleider/verpleegkundige hbo

Verschil in werkzaamheden

Bij GGZ inGeest hebben we drie zorgclusters, namelijk: poliklinieken en Prezens, klinieken en FACT. Dit is een samenvatting van de grootste verschillen in werkzaamheden als begeleider of verpleegkundigen bij de verschillende clusters.

  • Werksetting: klinieken zijn residentiële omgevingen, poliklinieken zijn ambulant en poliklinisch, FACT-teams zijn ambulant en werken op locatie bij de cliënt.
  • Cliëntcontact: klinieken richten zich op observatie en zorg binnen de kliniek, poliklinieken op intake en therapeutische sessies, FACT-teams op thuisbezoeken en persoonlijke begeleiding.
  • Verpleegkundige interventies: In klinieken ligt de focus op observatie en rapportage van gedrag, stemming en fysieke gezondheid van cliënten die in de kliniek verblijven. Hiernaast ondersteun je cliënten bij alledaagse activiteiten. In poliklinieken richten ambulant verpleegkundigen zich  op (groeps-)therapieën en medicatiemonitoring, in FACT-teams op thuiszorg en uitgebreide begeleiding.
  • Crisisinterventie: aanwezig in alle settings, maar FACT-teams bieden het meest directe en flexibele respons.
  • Educatie en voorlichting: In alle settings, maar met verschillende accenten afhankelijk van de omgeving (klinisch, poliklinisch, ambulant).

Begeleider/verpleegkundige hbo

Uren verdelen

Ja, dit is mogelijk. Je zou je uren kunnen verdelen over meerdere clusters en locaties.

Mocht je graag een afwisselende werkplek willen, dan is de flexpool wellicht iets voor jou. Ga naar de vacature van flexpool begeleider of verpleegkundige via de knop hieronder.

Begeleider/verpleegkundige hbo

Verschil mbo en hbo

Bij GGZ inGeest maken we geen onderscheid tussen verpleegkundigen niveau 4, niveau 5 of niveau 6. Als begeleider of verpleegkundige draag je altijd verantwoordelijkheid voor herstelgerichte zorg.

Er zijn wel verschillen in doorgroeimogelijkheden voor mbo- en hbo-verpleegkundigen. Als mbo-verpleegkundige kun je bij ons werken in onze klinieken. Als hbo-begeleider of verpleegkundige kun je zowel in de kliniek, bij FACT, als op onze poliklinieken werken. Dit betekent dat je zowel klinische zorg als ambulante zorg kunt verlenen. Daarnaast is het voor een hbo-verpleegkundige mogelijk om de opleiding tot verpleegkundig specialist te volgen. Nieuwsgierig naar deze opleiding? Ga voor meer informatie naar de pagina via de knop hieronder.

Begeleider/verpleegkundige hbo

Onze doorgroeimogelijkheden

GGZ inGeest biedt verschillende opleidingen om verpleegkundige te worden. De toelatingseisen tot de opleidingen verschillen van elkaar en vind je op de pagina met opleidingen. Of ga direct naar de vacatures via vacatures onderaan deze pagina.

Vragen over dit vakgebied?