GGZ-InGeest_HCH-027-0348

Over GGZ inGeest

Binnen GGZ inGeest ligt de lat hoog: we leveren dagelijks topsport om onze patiënten de beste zorg te bieden, van preventie tot hoogcomplexe zorg.

Wat we doen is goed, en we willen nog beter. We zijn een organisatie met een stevige academische inbedding waar veel professionals worden opgeleid. Waar onderzoek wordt geïnitieerd en uitgevoerd en wetenschappelijke inzichten breed worden toegepast. Waar voortdurend wordt geleerd van de ervaringen van onze patiënten en we herstelondersteunende zorg vormgeven samen met onze netwerkpartners.

Missie en visie
We leveren toonaangevende en persoonlijke psychische gezondheidszorg. Onze zorg is op maat en we maken gebruik van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en het uitgangspunt dat lichaam en geest één geheel zijn. Bij de behandeling werken we waar mogelijk altijd samen met de patiënt, zijn omgeving en met netwerkpartners.

De verschillende clusters van GGZ inGeest

Bij GGZ inGeest hebben we verschillende clusters: poliklinieken en Prezens, FACT en KIC. Ieder cluster heeft de juiste kennis en ervaring om patiënten te helpen. En ieder cluster biedt dus weer andere werkmogelijkheden. De behandellocaties van GGZ inGeest zitten in Haarlem, Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Bennebroek. Onze onderzoeksafdeling en de ondersteunende diensten zitten in Amsterdam.

461563GGZ_website-congres_LR

KIC
KIC staat voor Klinieken, Intensieve thuisbehandeling en Crisisdiensten. Dit is voor mensen met serieuze, vaak acute, psychische problemen. Op, of vanuit, de klinieken werken psychiaters, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, psychologen en activiteitenbegeleiders. GGZ inGeest heeft klinieken in Amsterdam, Amstelveen, Bennebroek en Haarlem.

Poliklinieken en Prezens
Hier kunnen mensen met beginnende psychische klachten terecht voor korte en minder intensive behandeling en poliklinische hulp. Als preventiemedewerker kun je betrokken zijn bij het ontwikkelen van advies, cursussen en bijeenkomsten, bij het behandelen van mensen met langer durende psychische problemen, of als poh-ggz (hulp in de huisartsenpraktijk of in het gezondheidscentrum).

FACT
In dit cluster werken FACT, ACT en VIP-teams. De teams behandelen mensen met langer durende of blijvende ernstige psychiatrische problemen. In zo’n team zitten altijd verschillende behandelaren: een ervaringsdeskundige, een maatschappelijk werker, een trajectbegeleider, een IPS-coach, een verpleegkundige, een psycholoog en een psychiater. Onze teams opereren in Haarlem, Amsterdam, Amstelveen en Hoofddorp.

Ondersteunende diensten
Op onze locatie aan de Overschiestraat in Amsterdam vind je de raad van bestuur, de geneesheren-directeuren, het stafteam en de afdelingen financiën en control, informatiemanagement en ict, HR en vastgoed en facilitair. Sommige afdelingen zijn zelfsturend en vallen direct onder een lid van de raad van bestuur, andere hebben een manager/directeur.

Wat drijft jou? Kijk snel of wij vacatures hebben die aansluiten op jouw drijfveren:

Bekijk onze vacatures