GGZ-InGeest_HCH-027-0348

Over GGZ inGeest

Binnen GGZ inGeest ligt de lat hoog: we leveren dagelijks topsport om onze patiënten de beste zorg te bieden, van preventie tot hoogcomplexe zorg.

Wat we doen is goed, en we willen nog beter. We zijn een organisatie met een stevige academische inbedding waar veel professionals worden opgeleid. Waar onderzoek wordt geïnitieerd en uitgevoerd en wetenschappelijke inzichten breed worden toegepast. Waar voortdurend wordt geleerd van de ervaringen van onze patiënten en we herstelondersteunende zorg vormgeven samen met onze netwerkpartners.

Missie en visie
We leveren toonaangevende en persoonlijke psychische gezondheidszorg. Onze zorg is op maat en we maken gebruik van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en het uitgangspunt dat lichaam en geest één geheel zijn. Bij de behandeling werken we waar mogelijk altijd samen met de patiënt, zijn omgeving en met netwerkpartners.

De verschillende clusters van GGZ inGeest

Bij GGZ inGeest hebben we verschillende clusters: poliklinieken en Prezens, FACT en KIC. Ieder cluster heeft de juiste kennis en ervaring om patiënten te helpen. En ieder cluster biedt dus weer andere werkmogelijkheden. De behandellocaties van GGZ inGeest zitten in Haarlem, Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Bennebroek. Onze onderzoeksafdeling en de ondersteunende diensten zitten in Amsterdam.

461563GGZ_website-congres_LR

Innovatieve behandeling op maat

Poliklinieken & Prezens

De specialistische poliklinische hulp hebben we georganiseerd in zorglijnen met ieder een eigen specialiteit.

 • angst & depressie
 • autismespectrumstoornissen
 • bipolaire stoornis
 • persoonlijkheidsproblematiek en complex trauma
 • psychosomatische klachten en hiv
 • jongvolwassenen
 • ouderen

Prezens is het onderdeel van GGZ inGeest wat behandeling in de basis-ggz biedt. Ons aanbod in de basis-ggz bestaat uit 4 onderdelen:

 • preventief aanbod in de vorm van adviesgesprekken, cursussen en bijeenkomsten en mental health first aid (MHFA)
 • kortdurende behandeling voor mildere psychische klachten
 • behandeling bij langdurende psychische problemen HoPE
 • praktijondersteuning in de huisartspraktijk (POH)

Prezens heeft het keurmerk ‘Basis GGZ’ van de stichting Kwaliteit in Basis GGZ.

GGZ inGeest heeft 5 poliklinische locaties in Amstelveen, Amsterdam, Haarlem en Hoofddorp. GGZ inGeest heeft hiernaast 9 teams in de basis GGZ (Prezens). Zij werken vanuit de locaties in Amstelveen, Amsterdam, Haarlem en Hoofddorp.

Specialistische zorg aan huis

FACT

In dit cluster werken FACT, ACT en VIP-teams. De teams behandelen mensen met langer durende of blijvende ernstige psychiatrische problemen. In zo’n team zitten altijd verschillende behandelaren: een ervaringsdeskundige, een maatschappelijk werker, een trajectbegeleider, een IPS-coach, een verpleegkundige, een psycholoog en een psychiater. Onze teams opereren in Haarlem, Amsterdam, Amstelveen en Hoofddorp.

 

GGZ inGeest heeft 24 FACT-, ACT-, en VIP-teams. Onze teams werken vanuit 7 locaties in Amstelveen, Amsterdam, Haarlem en Hoofddorp.

Teamwerk, snel schakelen, resultaat

KIC

KIC staat voor Klinieken, Intensieve thuisbehandeling en Crisisdiensten. Dit is voor mensen met serieuze, vaak acute, psychische problemen. Op, of vanuit, de klinieken werken psychiaters, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, psychologen en activiteitenbegeleiders. GGZ inGeest heeft klinieken in Amsterdam, Amstelveen, Bennebroek en Haarlem.

 

GGZ inGeest heeft 14 klinische afdelingen en 2 teams voor spoedeisende psychiatrie in 4 verschillende locaties.

Klantgericht voor cliënten én medewerkers

Ondersteunende Diensten

Vanuit het hoofdkantoor op de Overschiestraat in Amsterdam wordt onze ondersteuning aangestuurd. Deze bestaat uit verschillende onderdelen: Facilitair & Huisvesting, Bestuurszaken, ZorgALO, Human Resources, ICT & Informatiemanagement, Flexpool, Opleidingen en Financiën. Onze collega’s die bij deze diensten werken faciliteren optimale zorg voor onze cliënten.

Wat drijft jou? Kijk snel of wij vacatures hebben die aansluiten op jouw drijfveren:

Bekijk onze vacatures