GGZ-InGeest_HCH-043-0412

Opleiding tot HBO verpleegkundige

Verpleegkundige in de GGZ worden? GGZ inGeest biedt de 4 jarige hbo-opleiding tot verpleegkundige aan. Dit gebeurt in samenwerking met o.a. de Hogeschool van Amsterdam. Wil jij graag het verschil maken voor mensen in de psychiatrie? Ben jij iemand die nieuwsgierig is naar de beweegredenen van anderen? En wil je het liefst een studie waarin praktijk en theorie dicht bij elkaar staan? Word dan verpleegkundige bij GGZ inGeest!

Foto Annemiek

"Wat mij drijft? Op de kliniek was een mevrouw die heel gesloten was. Maar door in haar te investeren, ontstond er toch een vertrouwensband en kwam ik veel over haar te weten. Dat geeft enorm veel energie, daar doe ik het voor!"

Annemiek (verpleegkundige afdeling ouderen)

Reguliere opleiding tot verpleegkundige op hbo-niveau (niveau 6)
De opleiding duurt 4 jaar en bestaat uit een propedeuse-fase (eerste studiejaar) en een hoofdfase (tweede, derde en vierde studiejaar). Als je je propedeuse binnen het eerste studiejaar behaalt, krijg je van GGZ inGeest een leer-/arbeidscontract voor de overige drie jaar van je opleiding. Na het behalen van de propedeuse-fase met 60 studiepunten, werk je gedurende de verdere opleiding in een dienstverband van minimaal 32 uur. De studie- en werkbelasting is per week ongeveer 40 uur. Om in aanmerking te komen voor de reguliere hbo-opleiding verpleegkunde heb je een afgeronde opleiding:

  • VWO
  • HAVO
  • Of MBO-niveau 4

Verkorte opleiding tot verpleegkundige op hbo-niveau (niveau 6)
De verkorte opleiding duurt 3 jaar, je stroomt in het 2e jaar van de reguliere opleiding in. Het theoretische deel van de hbo-opleiding vindt, afhankelijk van jouw vooropleiding, plaats op de Hogeschool van Amsterdam, gedurende 2 dagen om de week, of aan de Hogeschool Utrecht 1 dag per week. Het praktijkgedeelte van de opleiding vindt plaats op twee verschillende afdelingen in onze klinieken en in het laatste jaar binnen een van onze FACT-teams. Zo doe je een brede ervaring op met mensen die verschillende psychiatrische ziektebeelden hebben.

Om in aanmerking te komen voor de verkorte HBO-opleiding verpleegkunde heb je een afgeronde opleiding:

  • MBO Verpleegkunde.
  • HBO Social Work, profiel zorg, afstudeerrichting GGZ-agoog.
  • HBO Toegepaste Psychologie.
  • HBO Sociaal Pedagogisch Hulpverlener.
  • HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.
  • Of een HBO of WO-opleiding vergelijkbaar met bovengenoemde opleidingen.

De opleiding start jaarlijks in september. De sollicitaties vinden plaats in februari/maart.

Contact

Heb je vragen over onze opleiding tot verpleegkundige niveau 6? Neem dan contact op met onze opleider:

Duale HBO opleidingsplaats verpleegkundige GGZ (verkort)

Stel een vacature alert in

Duale opleidingsplaats HBO verpleegkunde GGZ (regulier)

Stel een vacature alert in