GGZ-InGeest_HCH-086-40683

Opleiding tot psychiater

Ben je arts en wil je een deskundige, bevlogen psychiater worden met oog voor de wereld? Volg dan de psychiatrie-opleiding van GGZ inGeest.

Hoe lang duurt de opleiding?
De opleiding tot psychiater duurt in totaal 4,5 jaar en is opgebouwd uit stages van minimaal 6 maanden. Binnen de grenzen van het landelijke opleidingsplan psychiatrie ‘De psychiater; medisch expert, sociaal maatschappelijk betrokken, professioneel’, kan je als AIOS een brede basis leggen en werken aan profilering. Alle AIOS lopen tijdens de opleiding minimaal één stage in de kinder- en jeugdpsychiatrie en één stage in de ouderenpsychiatrie. Profileren betekent extra kennis en vaardigheden verkrijgen in een deelgebied, bijvoorbeeld psychotherapie, wetenschappelijk onderzoek of ziekenhuispsychiatrie. Je kunt de tijd die hebt om te profileren eventueel ook gebruiken om een aantekening kinder- en jeugdpsychiatrie of ouderenpsychiatrie te behalen. Ten behoeve van stages ziekenhuispsychiatrie werken we nauw samen met de afdeling psychiatrie van het UMC, locatie VUmc. Ten behoeve van de stages in de kinder- en jeugdpsychiatrie werken we nauw samen met Levvel.

Academische werkplaatsen
Tijdens de opleiding Psychiatrie profiteer je van de inspirerende sfeer van de academische werkplaatsen, waar onderzoek en patiëntenzorg hand in hand gaan. Ook kun je profiteren van de intensieve samenwerking tussen GGZ inGeest en Amsterdam UMC locatie VUmc.

Sollicitatieprocedure
Er is één keer per jaar een sollicitatieronde voor de beschikbare plekken. Op basis van de brieven en een eventuele speeddate maken we een selectie. Als we je selecteren, krijg je een uitnodiging voor de sollicitatieronde. De sollicitatieronde bestaat uit: een gesprek met een acteur die een casus van een patiënt speelt en gesprekken met twee verschillende commissies. We bespreken dan onder andere je referenties. Aan het einde van deze sollicitatiedag bellen we je met de uitslag en feedback.

Start van de opleiding
Als je bent aangenomen, start je eind maart met de introductieperiode en op 1 april met de opleiding.

Contact
Prof. dr A.J.L.M. (Ton) van Balkom, opleider Psychiatrie
Dr. N. (Neeltje) Batelaan, plaatsvervangend opleider Psychiatrie

Zij zijn bereikbaar via het secretariaat:
Annemieke van der Lans, hoofd opleidingsbureau psychiatrie en managementassistente
Ton van Balkom
020 788 4549
a.vanderlans2@ggzingeest.nl

Sylvia van Rees, managementassistente opleiding psychiatrie
020 788 4641
s.rees@ggzingeest.nl 

 

Ga naar de vacature

Stel een vacature alert in