GGZ-InGeest_HCH-037-40518

Opleiding tot MBO verpleegkundige

Verpleegkundige in de GGZ worden? GGZ inGeest biedt de 4 jarige MBO V-opleiding tot verpleegkundige aan. Dit gebeurt in samenwerking met Academie voor Psychiatrie ROC Top Amsterdam. Wil jij graag het verschil maken voor mensen in de psychiatrie? Ben jij iemand die nieuwsgierig is naar de beweegredenen van anderen? En wil je het liefst een studie waarin praktijk en theorie dicht bij elkaar staan? Word dan verpleegkundige bij GGZ inGeest!

Reguliere opleiding tot verpleegkundige op MBO-niveau (niveau 4)

De opleiding duurt 4 jaar. je start met een beroepsvoorbereidende periode van 5 maanden waarin je fulltime naar school gaat. Daarna werk je minimaal 32 uur, waarin je schooldagen zijn inbegrepen.Het praktijkgedeelte van de opleiding vindt plaats op drie verschillende afdelingen in onze klinieken. Zo doe je een brede ervaring op met mensen die verschillende psychiatrische ziektebeelden hebben. Tijdens de beroepsvoorbereidende periode werk je nog niet op een afdeling en ontvang je een leerovereenkomst. Wanneer je na 5 maanden in de praktijk gaat werken krijg je een leer-arbeidsovereenkomst en word je inschaald in 1e praktijkleerjaar van de CAO- GGZ.  Jaarlijks gaat jouw salaris met één periodiek omhoog.  De studie- en werkbelasting is per week ongeveer 40 uur. 

Om in aanmerking te komen voor de reguliere MBO-opleiding verpleegkunde heb je een afgeronde opleiding:

  • Vmbo-TL /Mavo
  • Een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo

Verkorte opleiding tot verpleegkundige op mbo-niveau (niveau 4)

De verkorte opleiding duurt 2,5 jaar.  Het theoretische deel van de MBO-opleiding vindt plaats op academie van psychiatrie, gedurende 1 dag per week. Je werkt  minimaal 32 uur, waarin je schooldagen zijn inbegrepen. Het praktijkgedeelte van de opleiding vindt plaats op drie verschillende afdelingen in onze klinieken. Zo doe je een brede ervaring op met mensen die verschillende psychiatrische ziektebeelden hebben. Je krijgt een leer-arbeidsovereenkomst en word je inschaald in FWG 35  van de CAO- GGZ.  Jaarlijks gaat jouw salaris met één periodiek omhoog.  De studie- en werkbelasting is per week ongeveer 40 uur. Je betaalt eerst zelf het lesgeld en boekengeld. Aan het eind van het studiejaar kun je het wettelijk vastgestelde lesgeld en boekengeld bij GGZ inGeest declareren. Voorwaarde is dan wel dat je dóór mag naar het volgende jaar van de BBL opleiding.  

Om in aanmerking te komen voor de verkorte MBO-opleiding verpleegkunde heb je een afgeronde opleiding: 

  • Hbo Sociaal Pedagogische Hulpverlening 
  • Hbo Maatschappelijk Dienstverlening 
  • Afgebroken hbo-opleiding Verpleegkundige (minimaal 600 uur theorie) 
  • Mbo Maatschappelijke Zorg – niveau 3 en 4 
  • Mbo Verzorgende-IG – niveau 3 
  • Mbo Sociaal Pedagogisch Werk – niveau 3 
  • Mbo Maatschappelijke Dienstverlening – niveau 3 
  • Mbo Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening

De verkorte opleiding start jaarlijks in september. De sollicitaties vinden plaats in februari/maart.

Contact

Heb je vragen over onze opleiding tot MBO verpleegkundige? Neem dan contact op met onze opleider:

Opleidingsplaats MBO verpleegkunde GGZ (regulier)

Stel een vacature alert in

Duale opleidingsplaats MBO verpleegkunde GGZ (verkort)

Stel een vacature alert in