Kopie van GGZ-InGeest_HCH-049-40550

Opleiding tot klinisch psycholoog

Ben je gz-psycholoog en wil je je verder specialiseren? Volg dan de opleiding tot klinisch psycholoog. Het deskundigheidsniveau dat je daarmee bereikt is vergelijkbaar met dat van psychotherapeut.

Voor wie is deze opleiding geschikt?
Heb je een BIG-registratie als gz-psycholoog (gezondheidszorgpsycholoog)? En ben je zelfstandig en neme je initiatief? Dan kun je de post-masteropleiding tot klinisch psycholoog volgen.

Hoe lang duurt de opleiding?
De opleiding tot klinisch psycholoog duurt 4-jaar en is een vervolgopleiding op specialistisch niveau voor gezondheidszorgpsychologen.Tijdens de opleiding ga je dieper in op het kunnen stellen van diagnoses en het behandelen van complexe stoornissen.

De opleiding bestaat uit een praktijkdeel en een cursusdeel:

  • Minimaal 27 uur per week voer je werkzaamheden uit zoals het stellen van diagnoses en indicaties, ook bij complexe problematiek. Je verricht psychotherapeutische behandelingen (ook langer-durende behandelingen) volgens de erkende referentiekaders. Daarnaast verricht je wetenschappelijk onderzoek en voer je managementtaken uit. Je krijgt daarbij supervisie door erkende supervisoren.
  • 1 dag per week volg je onderwijs bij de RINO (Regionale Instellingen voor Nascholing en Opleiding in de ggz)
    Als je de opleiding met succes afrondt, krijg je een BIG-registratie art. 14 wet BIG.

Er is op dit moment geen opleidingsplaats tot klinisch psycholoog beschikbaar

Stel een vacature alert in