Before and after met Juliet

Juliet stapte in februari 2022 opnieuw de wereld van de psychiatrie binnen. Ditmaal bij GGZ-Ingeest, als begeleider II met een achtergrond in social work. 

Juliet is dit jaar gestart met de HBO-opleiding verpleegkundige bij GGZ inGeest. Naast haar studie werkt ze op de afdeling ouderen in Haarlem. Ze is hier terecht gekomen via een oud-collega. Juliet heeft altijd al een affiniteit met de doelgroep ouderen gehad. Ze heeft haar voorkeur voor de doelgroep ouderen gekregen door haar ervaring als woonbegeleider bij een andere psychiatrische instelling.  “Ouderen zijn sociaal, open en delen hun levensverhalen”, vertelt Juliet.

Over haar werkzaamheden als begeleider II en als leerling verpleegkundige vertelt ze dat er eigenlijk weinig veranderd, behalve dat ze straks ook verpleegkundige handelingen mag uitvoeren, iets wat ze altijd al wilde doen. De combinatie van werken, studeren en zelfstudie ervaart ze als goed te doen. Ze heeft haar ogen gericht op de toekomst, waarin ze hoopt door te groeien naar een coördinerende rol en zich verder te specialiseren in de geestelijke gezondheidszorg bij het FACT of als POH GGZ. Ze ziet binnen GiG genoeg mogelijkheden voor haar persoonlijke ontwikkeling.

Wat Juliet vooral aantrekt in haar huidige werk bij ouderen GIG is het zien van verbetering bij cliënten. Ze geniet van het feit dat mensen opknappen, zelfstandiger worden en uiteindelijk teruggaan naar huis. Dit in tegenstelling tot haar ervaringen in woongroepen waar mensen eerder achteruitgaan. Hiernaast merkt ze dat ouderen ontzettend dankbaar zijn, voor alles wat je voor hen doet. 

Het team waarin Juliet werkt blijft in ontwikkeling. En ze benadrukt het belang van goede communicatie en feedback binnen het team. Ze pleit voor het aantrekken van net afgestudeerden met actuele kennis zowel binnen het verpleegkundig vak als de psychiatrie.