Jouke Dugour

Wat drijft… Jouke Dugour? Deze verschillende functies bekleed Jouke Dugour bij GGZ inGeest (en dat zijn er heel wat).

Hij houdt van innoveren, nieuwe ideeën implementeren en ontwikkelen. Zijn zorgzame kant erkende hij gelukkig ook en om die reden is hij pedagogiek gaan studeren

Jouke is afdelingsmanager Prezens bij GGZ inGeest en werkt inmiddels tien jaar bij ons. Hij is opgeleid tot pedagoog en kwam bij GGZ ingeest binnen als stagiair op onze gesloten kliniek in Hoofddorp. Hij volgde een medicatiecursus om met voldoende kennis en kunde aan de slag te gaan als GGZ agoog. Inmiddels heeft Jouke heel wat andere functietitels die hij er op zijn cv bij mag schrijven.

Jouke wilde eigenlijk altijd bedrijfskunde studeren. Hij houdt van innoveren, nieuwe ideeën implementeren en ontwikkelen. Zijn zorgzame kant erkende hij gelukkig ook en om die reden is hij pedagogiek gaan studeren. Gelukkig kan hij zijn creativiteit en ideeën ook kwijt in zijn huidige functie als afdelingsmanager. Hij houdt zich namelijk bezig met diverse initiatieven. Zo was hij projectleider van het project “minder regelgekte, meer zorg.” en biedt hij begeleiding aan voor vrouwen met een postnatale depressie onder de naam: Mammakits. Ook biedt hij EMDR behandelingen aan voor mensen in gevecht met afscheid en rouw.

Als afdelingsmanager Prezens heeft hij vier teams onder zich, waarvan één preventieteam en drie basis GGZ teams. Prezens ondersteunt mensen bij veel voorkomende psychische klachten, zoals angst en depressie. Dat doet Prezens met zelfhulpcursussen, groepscursussen en behandeling. Om in de rol van afdelingsmanager te komen, heeft hij een assessment gedaan. Hier werden zijn creativiteit, leiderschap, autoriteit en gespreksvaardigheid getest. Inmiddels is hij één jaar manager. Hij werkt met kleine, hechte teams. “Iedereen staat dicht bij elkaar en is makkelijk benaderbaar. Dat maakt het ook zo leuk om voor Prezens te werken.” Geeft Jouke aan. “Het is heel afwisselend, want je hebt met een brede doelgroep te maken met milde en matig complexe problematiek. Het overgrote deel van de behandelingen die je doet, doe je met succes.

“Binnen GGZ inGeest is het namelijk mogelijk om teams én individuele medewerkers van GGZ inGeest te coachen.”

Naast afdelingsmanager is Jouke ook coach in de coachingspool van GGZ inGeest. Hij heeft een coachingstraject bij Astara gevolgd. Binnen GGZ inGeest is het namelijk mogelijk om teams én individuele medewerkers van GGZ inGeest te coachen. Alsof dit nog niet genoeg is, werkt Jouke ook als voorzitter van onze Ondernemingsraad. Hij heeft er inmiddels vijf en half jaar opzitten en zal vanaf januari aftreden. Dan is er de mogelijkheid voor andere werknemer van GGZ inGeest om zich verkiesbaar te stellen voor de ondernemingsraad.

Wat drijft Jouke Dugour? Nou, ontzettend veel. Hij is naast afdelingsmanager, GGZ agoog, coach, voorzitter van de OR én zet allerlei nieuwe zorginitiatieven op vanuit Prezens. Bij GGZ inGeest kan alles, wanneer je zelf maar wilt!