Cheryl-Ann Mitchell

Cheryl-Ann Mitchell is coördinerend verpleegkundige op onze kliniek in Amstelmere, Amstelveen. Ze komt uit de juridische dienstverlening, maar begon met werken in de zorg om te kijken of dat beter bij haar zou passen. 

Hoe ziet je dag eruit als coördinerend verpleegkundige op een Medium Care afdeling?
We beginnen de dag met een dagopening. Je leest even de laatste overdracht, je opent het rooster en de daglijst. Om 9:00 uur begint het ‘bedden overleg’ samen met alle andere klinieken en crisisdiensten van GGZ inGeest. Hier worden de special cases benoemd, zoals de crisisopname van die nacht. Ten tijden van corona wordt ook COVID meegenomen in het overleg. Heerst er corona op de afdeling? Wie hebben er corona en of er afdelingen gesloten moeten worden. Het is ook moment waarop patiënten kunnen worden uitgewisseld. Na het overleg bekijkt de coördinerend verpleegkundige welke nieuwe cliënten zijn opgenomen en wie er naar een andere afdeling gaan. Als coördinerend verpleegkundige neemt Cheryl-ann ook deel aan het artsenoverleg. Hier zitten artsen en regiebehandelaren bij van de afdeling. 

Na het overleg met de artsen is het half elf en begint Cheryl haar dag. Ze leest haar mails door, kijkt of er aanmeldingen van patiënten zijn en heeft contact met verwijzers. Verder kijkt ze naar wijzigingen in het rooster, heeft ze contact met Flexpool en doet bestellingen van verbandartikelen en bestelt medicatie. Verder is Cheryl-ann ook nog het aanspreekpunt van de PTSS afdeling. Cherryl staat nog wel altijd in de bezettingen eens in de 2 weken heeft ze een externe dag als administratiedag. 

Cheryl-ann heeft op de afdeling ook ambulante bedden. Dit houdt in dat iemand voor max. 2 weken mag worden opgenomen, vaak is dit crisis voorkomend. Deze ambulante bedden worden gecoördineerd door de coördinerend verpleegkundige. Als een aanmelding komt gaan zij hem beoordelen, zij stemmen af met de verwijzer of iemand wel geschikt is voor de afdeling. Drank en drugs worden niet getolereerd bijv op de afdeling dus wanneer dat speelt bij de ambulante patiënt wordt deze weer naar huis gestuurd. Ook moet er bij ontslag wens geen crisisdienst aan te pas dienen te komen, dus iemand moet echt goed genoeg zijn en dat heeft te maken met dat zij een Medium Care afdeling zijn. Het kan wel zo zijn dat iemand de verantwoordelijkheid van de medium care afdeling nog niet aankan en weer moet worden opgenomen op een High Care afdeling.

Het leuke aan werken in Amstelmere is dat het team aanvoelt alsof je in een warm bad terecht komt. Het is een overzichtelijke afdeling en iedereen van alle afdelingen is even vriendelijk naar elkaar.